WEF-aug-16

WORLD ENERGY COUNCIL

DEN DANSKE NATIONALKOMITE

26 AUG

WORLD ENERGY FOCUS #26 AUGUST 2016

 

I AUGUST udgaven kan man bl.a. læse:

 

Store reduktioner i Koreas udledninger af CO2 frem til 2030

Hwan-Eik Cho er administrerende direktør i KEPCO (Korea Electric Power Corp), der netop er rangeret som verdens bedste energiselskab af Forbes. Han fortæller hvordan den koreanske gigant vil tackle klimaudfordringen ved at fokusere på energilagringssystemer, energieffektivitet og elbiler. Med et landsdækkende mål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 37% i 2030, vil KEPCO øge den installeret kapacitet af vedvarende energi til 21% i 2029. Cho ser store vækstmuligheder i Korea inden for effektivitetsforbedringer og Smart Grid. Samtidig konstaterer han at samfundet udviser mere forståelse for nødvendigheden af kernekraft, på baggrund af truslen om klimaændringer.

 

Holland banker prisen på offshore vind ned

I Holland er det lykkedes at finde formlen på at sænke omkostningerne ved offshore vind. Det er sket gennem teknologisk innovation kombineret med klare politiske signaler. Det baner vej for at omdanne Nordsøen til et gigantisk vindkraftværk.

Kinas nye femårsplan for energisektoren

Mindre kul. Mindre bureaukrati. Mere vedvarende energi. Mere marked. Det er konsekvenserne af Kinas nye femårsplan for energisektoren. Det forklarer professor Han Wenke, generaldirektør for ERI, Energy Research Institute for National Development and Reform Kommissionen (NDRC), Kinas største ministerium. Kina er allerede blevet verdens største investor i ren energi i de seneste år, og vil øge sin produktion af biler på ren energi fra en halv million til 5 millioner på årsbasis.

Japan satser på rent kul

Efter Fukushima ulykken er Japans CO2 udledning steget dramatisk. Det vil regeringen nu gøre noget ved blandt andet gennem introduktion af Carbon Capture and Storage (CCS).

 

Plus opsummering af vigtige globale energibegivenheder og mere ...

 

Download World Energy Focus #26 AUGUST 2016

 

 

World Energy Council arbejder for at sikre bæredygtig energi til hele verdens befolkning

Præsident Hans Peter Slente, DI Energi

Vicepræsident Claus Møller, Siemens A/S

Sekretær Niels Michael Petersen, Danmarks Tekniske Universitet

 

c/o DTU, Bygning 775, Frederiksborgvej 399, 4000 Roskilde. Telefon 4677 4612, kontakt@wec-danmark.dk

CVR 55 26 34 50