WEF-januar-16

WORLD ENERGY COUNCIL

DEN DANSKE NATIONALKOMITE

20 JAN

WORLD ENERGY FOCUS #19 JANUAR 2016

 

I JANUAR udgaven kan man bl.a. læse:

 

Energilagring er måske billigere end vi tror

Det konkluderer en ny undersøgelse fra World Energy Council med titlen “Wind and solar with storage: shifting from cost to value”. Rapporten slår til lyd for at man bør gå væk fra en simpel ”levelised cost of energy (LCoE)” betragtning, idet denne ikke giver et retvisende billede af den fulde værdi af energilagring. Ifølge undersøgelsen leverer energilagre nemlig ekstra værdi til energisystemet, som ikke bliver medregnet i en LCoE beregning. Rapporten kan ses her.

 

COP21 overgik forventningerne

Klimaaftalen indgået på COP 21 i Paris oversteg forventningerne. Det mener Christoph Frei, generalsekretær for World Energy Council. ”Vejen videre fra Paris er at satse på de bedste teknologier samt udvikle og anvende innovative løsninger. Hvis du ikke er på forkant med det, er det ikke sikkert at du er med på vognen inden for en overskuelig fremtid.” Han noterer sig at energiverdenen står over for en tredobbelt transformation: Dekarbonisering, et nyt markedsdesign og energisystemer der er robuste over for ekstremvejr og andre klimapåvirkninger.

 

Energiomstilling i Frankrig

Frankrig vedtog en ny energi- og klimapolitik i 2015. Læs om hvordan Frankrig styrer sin energiomstilling med sigte på at opretholde et bredt energimiks, herunder bæredygtig energi og en fortsat satsning på kernekraft, omend i mindre skala end nu.

 

Omstilling kræver en høj CO2 pris, mener kraftværkerne

En ny undersøgelse udført af the Global Electricity Initiative (GEI) viser at den reelle pris på CO2 er afgørende hvis kraftværkerne skal ændre deres forretningsmodeller.

 

Plus opsummering af vigtige globale energibegivenheder og mere ...

 

Download World Energy Focus #19 JANUAR 2016

 

 

World Energy Council arbejder for at sikre bæredygtig energi til hele verdens befolkning

Præsident Hans Peter Slente, DI Energi

Vicepræsident Claus Møller, Siemens A/S

Sekretær Niels Michael Petersen, Danmarks Tekniske Universitet

 

c/o DTU, Bygning 775, Frederiksborgvej 399, 4000 Roskilde. Telefon 4677 4612, kontakt@wec-danmark.dk

CVR 55 26 34 50