WEF-maj-16

WORLD ENERGY COUNCIL

DEN DANSKE NATIONALKOMITE

30 MAJ

WORLD ENERGY FOCUS #23 MAJ 2016

 

I MAJ udgaven kan man bl.a. læse:

 

Interview med Alan Bollard, der er administrerende direktør for APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation). APEC repræsenterer 60 % af verdens energiforbrug og fire af de største energiforbrugere i verden. Han fortæller at APEC på energiområdet skifter fokus fra forsyningssikkerhed til et meget bredere fokus på miljøsikkerhed.

 

Innovation i kernekraftsektoren: Feature artiklen belyser den store innovationsbølge der i øjeblikket skyller ind over kernekraftsektoren. Der sker så meget, at det lige nu er svært for de traditionelle investorer at udpege vinderne. Men nye investorer er kommet til, som lægger vægt på at dekarbonisere elproduktionen og derfor ser kernekraft som et godt alternativ til de fossile kraftværker.

 

Opfølgning på COP21: 22. april underskrev 175 lande klimaaftalen fra COP21. I den anledning sætter vi fokus på konkrete projekter og initiativer, som investorer, finansielle institutioner og den private sektor har iværksat for at gøre Paris-målene til virkelighed. Artiklen oplyser endvidere at mere end halvdelen af den nye vedvarende produktionskapacitet i 2015 blev installeret i Asien, som nu har 40 % af den samlede vedvarende kapacitet.

 

Mere VE i Thailand: Landefokus i denne udgave er sat på Thailand, der har planer om at øge andelen af vedvarende energi til 30 % af energiforbruget i 2036, i forhold til 8 % i dag.

 

Plus opsummering af vigtige globale energibegivenheder og mere ...

 

Download World Energy Focus #23 MAJ 2016

 

 

World Energy Council arbejder for at sikre bæredygtig energi til hele verdens befolkning

Præsident Hans Peter Slente, DI Energi

Vicepræsident Claus Møller, Siemens A/S

Sekretær Niels Michael Petersen, Danmarks Tekniske Universitet

 

c/o DTU, Bygning 775, Frederiksborgvej 399, 4000 Roskilde. Telefon 4677 4612, kontakt@wec-danmark.dk

CVR 55 26 34 50