WEF-OKT-16

WORLD ENERGY COUNCIL

DEN DANSKE NATIONALKOMITE

24 OKT

WORLD ENERGY FOCUS #28 OKTOBER 2016

 

I oktober udgaven kan man bl.a. læse:

 

Cyberangreb truer energisektoren

Energisektoren spiller en kritisk rolle i moderne økonomi og det gør sektoren til et yderst attraktivt mål for cyberangreb. En ny rapport fra World Energy Council ”The road to resilience: managing and financing cyber risks” udpeger fire sektorer som særligt er udsat for cyberangreb. Det er sundhedssektoren, finansielle services, online butikker og kritisk infrastruktur som vand og energi.

 

Indsatsen for CO2 reduktioner skal skærpes for at nå Paris målet

En ny scenarierapport fra World Energy Council ”World energy scenarios 2016” konkluderer at der skal mere fart på CO2 reduktionerne for at nå Paris målet. Rapporten ser den største udfordring i et potentielt fald i den globale økonomiske vækst. ”Problemet er, at der i de mest produktive lande er behov for færre jobs og derfor vil der være et stort behov for at omskole arbejdskraften til nye områder,” siger Ged Davis, som har ledet arbejdet med de nye scenarier.

 

Innovér eller dø – energitransformationen er i gang

Læs om den 23. World Energy Congress, som fandt sted den 9. - 13. oktober i Istanbul.

 

Store ændringer i investeringsmønstret for energisektoren

Der sker i øjeblikket et stort skift i mønsteret i investeringer i energisektoren mod bæredygtig elproduktion, viser den første detaljerede analyse af investeringerne i det globale energisystem. Rapporten er udgivet af International Energy Agency.

 

Netintegration af bæredygtige energikilder

I lyset af den voksende betydning af bæredygtige energikilder må politikere og industri forholde sig til nye problemstillinger for at sikre en fortsat vækst og integration af bæredygtig energi i elnettet. Nye initiativer i forhold til regulering og markedsdesign spiller en grundlæggende rolle i både udviklingen af bæredygtige energikilder og deres effektive integration i elnettet. Det siger en ny rapport fra World Energy Council ”Variable Renewables Integration in Electricity Systems 2016”.

 

Rusland proklamerer gennembrud i skiferolie produktion

Gazprom meddeler at de for første gang har produceret skiferolie med succes i Bazhenov formationen, som rummer en af verdens største oliereserver.

 

Plus opsummering af vigtige globale energibegivenheder og mere ...

 

Download World Energy Focus #28 OKTOBER 2016

 

 

World Energy Council arbejder for at sikre bæredygtig energi til hele verdens befolkning

Præsident Hans Peter Slente, DI Energi

Vicepræsident Claus Møller, Siemens A/S

Sekretær Niels Michael Petersen, Danmarks Tekniske Universitet

 

c/o DTU, Bygning 775, Frederiksborgvej 399, 4000 Roskilde. Telefon 4677 4612, kontakt@wec-danmark.dk

CVR 55 26 34 50