WEF-sep-16

WORLD ENERGY COUNCIL

DEN DANSKE NATIONALKOMITE

19 SEP

WORLD ENERGY FOCUS #27 SEPTEMBER 2016

 

I september udgaven kan man bl.a. læse:

 

Forsikringsselskaberne tager ikke deres egen medicin for at minimere klimarisici

Asset Owners Disclosure Project (AODP) har i rapporten "Global Climate 500 Index 2016: Insurance Sector Analysis" analyseret verdens 500 største asset owners. Analysen viser at de institutionelle investorer er begyndt at beskytte deres porteføljer mod klimarisici. Derimod er forsikringsselskaberne langt bagud. Analysen konkluderer at forsikringsselskaberne er dårligst til det der burde være deres kernekompetence, nemlig at beskytte sig mod klimarisici fra investeringer i fossile teknologier. De halter også bagefter med hensyn til kulstoffattige investeringer.

 

Grøn energiproducent: Klimaaftalen i Paris vil ikke ændre tingene enormt

"Jeg tror ikke, at klimaaftalen i Paris vil ændre tingene enormt," siger Francesco Venturini, CEO for amerikanske Enel Green Power, en af de største grønne energiproducenter i verden. Ifølge Venturini handler business casen for bæredygtig energi først og fremmest om konkurrencedygtige priser, skalerbarhed og hurtig markedsintroduktion.

 

Rusland bygger nye kernekraftværker

Den russiske regering har besluttet at opføre 11 nye kernekraftværker foruden de fire der allerede er under konstruktion.

 

Fuld fart frem på Kinas energi omstilling

Kinas kulproduktion er indtil nu faldet med 10 procent i 2016. El-efterspørgslen steg med to procent, mens produktionen på termiske kraftværker faldt med stort set samme procentsats. Sol, vind, vandkraft og kernekraft vokser.

 

USA: Regeringen fremmer elbiler

Et nyt initiativ skal fremme forbrugernes accept af elbiler og opbygge en effektiv infrastruktur til opladning af elbilerne.

 

Mere bæredygtig energi i Libanon

Libanon har sat sig som mål at andelen af bæredygtig energi skal vokse til 12 procent i 2020 mod 5 procent i 2015.

 

Omlægningen til bæredygtig energi bliver hovedtema på World Energy Congress

23. World Energy Congress afholdes i dagene 9. til 13. oktober i Istanbul. Et af hovedtemaerne er den store globale transformation til bæredygtig energi. Temaet vil blive behandlet i flere sessioner, og en af de centrale er offentliggørelsen af WEC's tre nye energiscenarier. De søger svar på spørgsmålet om de største energiudfordringer frem til 2060. Hvor er det vigtigst at få gang i innovationen i energisektoren? Hvordan ser fremtidens energiindustri ud? Hvem er vinderne og taberne?

 

Plus opsummering af vigtige globale energibegivenheder og mere ...

 

Download World Energy Focus #27 SEPTEMBER 2016

 

 

World Energy Council arbejder for at sikre bæredygtig energi til hele verdens befolkning

Præsident Hans Peter Slente, DI Energi

Vicepræsident Claus Møller, Siemens A/S

Sekretær Niels Michael Petersen, Danmarks Tekniske Universitet

 

c/o DTU, Bygning 775, Frederiksborgvej 399, 4000 Roskilde. Telefon 4677 4612, kontakt@wec-danmark.dk

CVR 55 26 34 50